2023-05-02 58 views
深水埗呢幾年開多咗好多cafe,呢間就位於主要賣布料同鈕扣嘅基隆街入面👕所以入面嘅裝修都好有心思,特別以布條做裝飾✂️而menu都好似啲布嘅樣板咁📒餐廳以自助形式落單,唔收服務費,空間都幾夠,唔會覺得好逼😙夢王·卡邦尼 $128之前就係比呢個卡邦尼吸引而嚟🤤一拎埋嚟已經見到大大隻橙黃色嘅夢王蛋黃喺上面😍脂粉用咗比較傳統嘅卡邦尼做法,淨係落芝士而唔落忌廉🧀入口食到巴馬臣芝士嘅鹹香同埋帶啲黑胡椒嘅香氣,意粉較為硬身,係個人幾鍾意嘅口感,輕輕將蛋黃同意粉撈勻後,每條都掛滿蛋汁,多咗層濃郁嘅蛋香🍳煙燻豬腩肉切得幾厚🥓咬口十足,出奇地又唔怕好鹹🤩Flat White $45 (Oat milk +$5)有好靚嘅拉花❤️奶泡細滑,House blend用上本地烘焙嘅Shu Coffee,以印度、埃塞俄比亞、同秘魯咖啡豆混合而成,香氣濃郁☕️

夢王·卡邦尼 $128

Flat White $45 (Oat milk +$5)
  • 夢王卡邦尼