2023-06-10
平時出街食開嘅石燒牛價錢都唔平,今次喺深水埗搵到嘅呢間只需要$58就可以食到正宗嘅石燒牛,而且牛嘅部位選擇都好多,有牛小排、西冷甚至有和牛可以選擇,豐儉由人。除此之外,套餐跟嘅沙律、羅宋湯同白飯都可以任添任食,cp值幾高!今次食嘅係西冷套餐,除咗牛扒之外,仲會更粟米粒同埋薯條。牛扒上嚟嘅時候只有一成熟,依靠鐵板嘅熱力再去加熱到自己想食嘅熟度。牛扒牛味十足,尤其係油脂嘅部份非常之香口,只係因為鐵板真係好熱自己控制火候有啲難,最尾令到牛肉食落口感過熟,調味方面可以任攞自己想食嘅汁,有香蒜汁,黑椒汁等經典牛扒汁可供選擇。羅宋湯嘅味道有少少辣味,入面有椰菜紅蘿蔔紅椒等嘅配料,口感豐富。沙律菜可以係沙律吧到自己揀鍾意嘅沙律汁,芝麻醬嘅味道都幾香濃。店舖嘅環境油煙味有啲重,食完之後三會有比較重嘅油煙味,感覺空氣流通可以做得再好少少。但係勝在舖頭位置闊落坐得都幾舒服,有幾多卡位可以坐。