2018-09-03
深水埗食字@食意 Eatalian 深水埗荔枝角道309號地下 深水埗一區,總覺得是好貼地平民,食物都是民生向,自從上年同少爺來後完全改觀,默默起革命。買零食後來到一間叫食意Eatalian 架西餐廳,在深水埗c2 出口行5分鐘就到啦。Pita bread 是暖的,蘸醬碎蕃茄粒,加了黑醋酸酸甜甜。$58 意式焗千層茄子,刨到薄薄一片再一層接一層抹上蕃茄醬,再灑上芝士碎來加添風味,茄子肉好腍又入味。$158 無骨雞配青橄欖蕃茄醬,細心是起了骨啖啖肉,雞肉烤剪得不錯,個醬也是開胃,蕃茄多維他命c同茄紅素,yummy 又大份,底下伴了蔬菜架。前菜中點沙律很重要,平日外食沒機會吃菜哦!$88 Caesar salad dressing 是由mayo 加鹹魚打成,所以醬帶鹹味。個菜單根本為我度身訂造一樣,攪到我全部都想食心大心細!食物賣相精緻,同埋服務唔錯,主動換碟同加水。
深水埗荔枝角道309號地下