2019-08-09 453 views
由於離我屋企太遠,好少有機會去嘅關係😂深水埗俾我嘅印象就係有電腦同電話卡賣嘅地方🤣 某次逛電腦商場嘅時候,意外發現左有間個樣相對高檔嘅西餐🤣 係門口研究緊餐牌嘅時候,有個熱心侍應走出來招呼我地,仲送左張甜品劵俾我地🤣嗰下心諗:正呀‼️😂我地叫左二人餐👫有小開胃 (姐係前菜)+主菜x2+飲品,只係$199😍 不過其中一樣主菜原價比較貴,所以要補返差價$12🤣小開胃揀左 #芝士薯條🍟芝士醬俾得好豪爽‼️可以完整包覆每條薯條😂同埋薯條本身上檯時都係新鮮炸起,又香又脆熱辣辣‼️👍🏻兩樣夾埋真係少少咸多多脆呀‼️跟住有 #四重乳酪pizza🤤我地揀左厚批,好好𡁻‼️面料有水牛芝士、藍紋芝士、芝士絲、蜂蜜同少量合桃碎😍成個pizza甜甜地,又有合桃碎增加口感😍甜·脆·煙韌都齊哂🤤好鬼正‼️大大力推薦呀‼️另一個要加錢嘅主菜係 #軟殼蟹溫泉蛋燉飯😂唔係太知點解叫燉飯,似係燴飯多啲😂味道都唔錯,唔會太膩👍🏻要讚嘅係隻軟殼蟹外脆肉嫩,仲要有膏🤤好回味飲品我揀左 #鮮檸可樂,估唔到係用罐裝加冰底上😍開頭見佢得一片檸以為咁慳皮😂點知原來係幫我擠左好多檸檬汁係啲冰底😍啜落去好重檸味👍🏻男友揀左冰蜂蜜綠茶,呢個就相對普通好多

芝士薯條

四重乳酪pizza

軟殼蟹溫泉蛋燉飯

鮮檸可樂

飲品我揀左 #鮮檸可樂,估唔到係用罐裝加冰底上😍開頭見佢得一片檸以為咁慳皮😂點知原來係幫我擠左好多檸檬汁係啲冰底😍啜落去好重檸味👍🏻男友揀左冰蜂蜜綠茶,呢個就相對普通好多🤣唔詳述喇
焦糖燉蛋配冰淇淋

食飽飽正餐之後就叫起甜品🍮甜品券指定送 #焦糖燉蛋配冰淇淋😂頂,舊冰淇淋真係冰嚟架喎😂唔叫佢做雪糕真係有佢嘅道理😂至於個燉蛋⋯真係俾面佢係送嘅先食幾啖⋯畢竟要左個贈品又唔食好似好衰咁🙈但係一定唔值原價$48囉🙈 勸大家真係便宜莫貪,好好地食返個正餐算😂因為個甜品雖然係送嘅,但係都要俾加一架😂慳得一蚊得一蚊啦

#二人餐抵食
#極度推薦四重乳酪pizza
#芝士薯條都唔錯
#芝士控
#點會唔推芝士食品
#鮮檸可樂都正
#唔洗加錢都咁有心做嘅飲品

#foodie #yummy #pizza #camerafirst #吃貨 #運動就是為了吃更多 #相機食先
2019-07-30
$110 (Dinner)
芝士薯條
四重乳酪pizza