2019-06-24 40 views
曲奇來來去去熊仔曲奇/藍罐曲奇,最近幾個侄仔生日,見到咁得意可愛既兔仔曲奇梗係唔放過〔其實就係自己比佢咁靚又有少女風既包裝設計吸引左〕!總共買左兩盒細曲奇同一盒蝴蝶酥!粉藍色罐裝曲奇同粉紫色罐裝曲奇都係三隻味:牛油味(奶白色)、咖啡味(啡色)、香芋紫蕃薯味(紫色)咖啡味既曲奇非常搶味,一開就聞到好重咖啡味,香氣濃郁!我仲發現咖啡味曲奇特別大塊~食落有香濃咖啡味,又唔會苦澀,口感非常鬆化,牛油分量剛好,食完唔會口乾!牛油味食落好香牛油香味,甜度適中,鬆化既口感非常重要!香芋紫蕃薯味既曲奇我未食過,紫薯味唔算太濃,甜味亦剛好,帶少許牛油味!全部曲奇都非常鬆化,唔會烤過頭令到曲奇表面焦化,牛油分量剛好,食完唔口乾值得一讚!我覺得曲奇係位於高水平既質素,個人非常喜歡既口感味道!另外還有買左一盒蝴蝶酥,獨立包裝非常方便,賣相極可愛亦十分少女風,送禮一流!蝴蝶酥香口鬆脆,脆卜卜既蝴蝶酥加上表面的大粒砂糖,口感十足,而且味道唔會太甜,微甜香口更適合怕甜既你~連平時不愛食甜既男朋友都一口接一口,讚不絕口!我偷偷地放左幾包係手袋,返工口痕時過口癮,咁靚既包裝同事見到都話想買!真係非常推薦!

總共買左兩盒細曲奇同一盒蝴蝶酥!

牛油味食落好香牛油香味,甜度適中,鬆化既口感非常重要!