2020-01-17 844 views
渣哥對於大家黎講唔會陌生啦😉,唔係住喺附近,所以一直都無機會試吓。今次我特登黎到九龍灣依度朝聖,睇吓係咪真係咁好食,深黃店💛嘅就一定好食🤔?我叫左個渣哥三寶(豬皮、蘿蔔、(辣)魚蛋)($30),未講食物之前,依間店係九龍灣地鐵站附近,德福廣場一期平台嘅位置,近MCL德福戲院。點解要講咁清楚,少去九龍灣嘅我以為渣哥間野喺廣場入面😅⋯⋯下午茶時間無乜人去食,所以唔洗排隊✌️⋯⋯渣哥三寶(豬皮、蘿蔔、(辣)魚蛋)($30),價錢黎講都偏貴,份量唔算多,都有滿滿一碗嘅。第一眼見到6粒魚蛋,下面仲有幾粒,咁第一個試吓個魚蛋先。魚蛋得辣同唔辣揀,無我想揀嘅小辣,魚蛋細细粒,揀左辣嘅都覺得唔辣,有機會啱啱先浸辣汁到🤔,完全唔覺得辣,都彈牙爽口,不過细粒左啲⋯⋯————第二個試吓個豬皮先,豬皮就普普通通啦,唔夠入味,而且又唔夠淋。平時我食豬皮鍾意食淋啲,入味啲,依個豬皮對我黎講就麻麻哋啦⋯⋯最後試埋個蘿蔔先,蘿蔔大大舊,有5-6舊,但係就唔夠入味,係爽口嘅唔淋,唔係我鍾意食囉,蘿蔔食到中間仲要食到有啲根定係渣(看下圖),仲要唔止一舊係咁,所以個蘿蔔麻麻哋⋯⋯渣哥三寶(豬皮、蘿蔔、(辣)魚蛋),三樣嘢無個
🤔?

渣哥三寶(豬皮、蘿蔔、(辣)魚蛋)

,魚蛋細细粒,揀左辣嘅都覺得唔辣
————
第二個試吓個豬皮先,豬皮就普普通通啦
⋯⋯

,蘿蔔食到中間仲要食到有啲根定係渣(看下圖)
,仲要唔止一舊係咁
,所以個蘿蔔麻麻哋⋯⋯

渣哥三寶(豬皮、蘿蔔、(辣)魚蛋),三樣嘢無個係好味,魚蛋都爽口嘅,深黃係咪等於好食🤔?可能渣哥三寶唔好食姐🤫,渣哥一九九六仲有其他好多野㨂,不過渣哥三寶真係要改善下。
————-
😌我會再黎食過,或者有機會試吓個生菜魚肉碗仔翅⋯⋯大家經過可以試吓渣哥一九九六其他野食,但係唔推薦
渣哥三寶(豬皮、蘿蔔、(辣)魚蛋)⋯⋯
2020-01-17
$30 (Tea)