2024-02-24 21 views
有日同卡佬買完外賣經過見到大有間新開的茶飲店好奇走過去望望原來是過江龍的台灣茶王Tea Top點解TeaTop 能夠於台灣那麼受歡迎主要原因便是茶底來得更有味道因為一般台式茶飲店都係以「青茶」作為茶底🌱TEATOP堅持兩2️⃣年嘅熟成時間🕐將茶葉存放喺獨家真空室嚴格控制濕度製成高山青茶葉所以沖出來茶的味道是有更甘醇的口感🍵卡卡當然都唔執輸買了3杯返屋企同班仔一齊飲🧋桂花凍108茶王➡️ 杯內的桂花茶凍好有清新感覺,香甜桂花味十足,配上帶有少少回甘的茶沖出來桂花茶真的很搭配,怪不得是Tea Top No.1茶飲🧋百香鮮QQ➡️ 百香果汁、珍珠、棷果沖出來的茶飲,很有熱帶風情的味道🧋當代雙Q➡️用上珍珠及芋圓沖出來的奶茶真係好順滑,奶味濃茶味香,芋圓珍珠也很QQ,大仔自己飲完一杯中size話唔夠喉,要我下次買大杯🤣🧏‍♀️卡卡飲後感:款款茶飲都好好飲班仔已經再叫我回購其實他們不說,我也會回訪🤭皆因那淳厚茶味就是我所愛的那種了下次要再試埋其他先得
有日同卡佬買完外賣經過見到大有間新開的茶飲店
所以沖出來茶的味道是有更甘醇的口感🍵
卡卡當然都唔執輸買了3杯返屋企同班仔一齊飲
🧋桂花凍108茶王
🧋百香鮮QQ
➡️ 百香果汁、珍珠、棷果沖出來的茶飲,很有熱帶風情的味道
🧋當代雙Q
🧏‍♀️卡卡飲後感:
款款茶飲都好好飲
班仔已經再叫我回購
其實他們不說,我也會回訪🤭
皆因那淳厚茶味就是我所愛的那種了
下次要再試埋其他先得