呢間野相信大家唔會陌生,就算係淺水灣咁遙遠都好多人專誠入去,而我和友人就趁早上藍天白雲,陽光而帶微風,walkin入去😂 位置真係唔多,如果唔想等,建議reservation先。繁忙時間有限用餐時間。$118 Avocado toast一片塗上牛油果蓉的自家bakeshop出品酸種麵包,表面有顆粒鹽點綴,果蓉味道屬天然,應該沒有加配很多調味料,所以純綷~ $158 The english muffin 呢個可謂signature,由包體到士多啤梨jam都係自家製,配上日式半肥瘦叉燒,太陽蛋和芝士,完全不是m牌muffin那樣,經過輕輕烤過的muffin(又係自家bakeshop出品),所以會更加香口和感覺上更有咬口。塗上調配後的士多啤梨jam,比訪間果醬的甜度低dd,整個咸甜味道很融合。呢間cafe由門面裝修到menu和餐具都很有質感,而且地段環境好舒服休閑,所以價錢上會比市區cafe貴,但我唔覺得係進取。因為由入門口到離開,整個用餐時間都好舒服,充足空間感所以唔擠逼,店員服務nice,我係第一位客人,完全感受到他們的朝氣勃勃,清理碟子時會問味道如何,因為我和友人都一致認同塗上士多啤梨

$118 Avocado toast
$158 The english muffin
呢間cafe由門面裝修到menu和餐具都很有質感,而且地段環境好舒服休閑,所以價錢上會比市區cafe貴,但我唔覺得係進取。因為由入門口到離開,整個用餐時間都好舒服,充足空間感所以唔擠逼,店員服務nice,我係第一位客人,完全感受到他們的朝氣勃勃,清理碟子時會問味道如何,因為我和友人都一致認同塗上士多啤梨jam好食,所以毫無吝嗇咁用,同店員反映後,更主動提供多一碟士多啤梨醬給我們,開心開心!!
2024-08-29