2022-07-11
前幾日朋友生日,我哋一齊去咗赤柱玩,去咗沙灘游水,喺沙灘附近我哋搵咗間餐廳食晚餐😘,我哋當然揀咗我最鍾意食嘅日本菜啦❤️-我哋叫左炭燒牛舌😋,燒到好焦香,而且好juicy, 牛舌仲要係厚切,又真係幾好食喎😘我哋另外仲叫咗燒魷魚🦑,燒汁幾香,口感新鮮👍🏻,仲有叫咗燒雞翼,燒得好乾身,外脆內嫩😋😋-軟殼蟹&蝦卷😘,入面滿滿都係軟殼蟹同蝦,都幾足料下㗎,不過價錢上偏貴$188,味道一般。-我哋仲叫咗個刺身(二人前) $880價錢上面略嫌有少少貴,而且我覺得要配埋冰會好啲,刺身係厚切,中拖羅但有少少根,而我最鍾意嘅就係帆立貝 佢大大粒好厚肉,而且非常鮮甜👍🏻👍🏻另外仲有赤身、深海池魚、三文魚、間八、牡丹蝦等等,尚算新鮮❤️-而最後我仲試咗佢哋嘅雜錦天婦羅,分別有蝦,番薯,南瓜,秋葵、冬菇等等,查粉都唔會太厚,都唔錯㗎😘😘-而嘢飲方面我哋叫咗白桃梳打同埋巨峰提子梳打,都比較上偏甜-
我哋仲叫咗個刺身(二人前) $880
而嘢飲方面我哋叫咗白桃梳打同埋巨峰提子梳打,都比較上偏甜