2021-09-14
2068 views
食添記的乳豬飯真係要靠運費, 首先好似只有星期天才有, 及要大約十點半十一點才有一只 , 賣晒就無.我試過排隊時還有, 到我坐低時已經賣晒, 今次唔知算唔算好彩, 試到一碟, 但老實講, 只係一般水準而已.添記係大排檔, 主打斬料外賣, 亦有幾張枱堂食, 正正常常都起碼要等10-15分鐘才有位坐.排隊時還有大半隻乳豬, 到我坐低時只剩外六份一左右了, 添記的乳豬應該叫奶豬更貼切, 因為望落比酒樓的要細點, 而且添記的係玻璃皮, 不同酒樓的芝麻皮.我碟乳豬飯係近腳的部份, 燒得唔靚, 皮唔脆, 份量也好似比燒味店的少了一點, 44蚊的話只係正常, 唔特別, 坐我對面的亦係叫乳豬飯, 佢碟就明顥的靚好多, 所以食乳豬飯都係睇彩數, 睇下師傅切了什麼俾你.環境 : 大排檔, 無裝修, 無空調, 食完就走.招呼 : 阿姐會提醒客人排隊前要量體溫, 好似唔見要掃碼.價格 : 44蚊, 合理, 但唔超值, 十蚊的湯水一家要推介, 足料, 唔覺有味精.
排隊時還有大半隻乳豬, 到我坐低時只剩外六份一左右了,
環境 : 大排檔, 無裝修, 無空調, 食完就走.
招呼 : 阿姐會提醒客人排隊前要量體溫, 好似唔見要掃碼.