2007-02-23 6 views
lastnight又同左男朋友去食dinner,又去睇下新森林有咩好食。大概50蚊一個set,有一杯野飲,加8 蚊可以轉特飲,再加5蚊有一個酥皮湯。我點左牛柳and 燒鴨胸(配飯) + 酥皮龍蝦湯+甘草柑桔蜜,男友點左羊膝and 羊肉薯茸(配意粉) + 酥皮龍蝦湯+話梅青檸梳打。牛柳and 燒鴨胸(配飯):牛柳太薄,再燒埋變得有d ,有d 懷疑係boil 過湯再燒的;燒鴨胸就燒得好黑,但係都算好味。羊膝and 羊肉薯茸(配意粉):羊膝條骨仲多過d 肉,但係就唔係太"so",都ok 啦。但係個薯蓉得好少ja,食左都唔多覺。酥皮龍蝦湯:個酥皮不錯,但冇乜蝦,亦冇鮮味可言,d 湯味好似有好多好多蝦殼boil 咁。甘草柑桔蜜:之前未飲過,但係應該係用d 濃縮沖劑沖出來的。話梅青檸梳打:飲落似係用青檸味啫喱粉開水,再加2粒話梅同一片檸檬。總結:大x 樂仲有水準,不過d service 叫ok,環境都幾靜。ps 男仔應該食唔飽。

甘草柑桔蜜:之前未飲過,但係應該係用d 濃縮沖劑沖出來的。

ps 男仔應該食唔飽。