2019-01-12 67 views
今日去左將軍澳行下街,見到有個food lane入面開左好多餐廳和小食店,人流都有好多!行過見到有間清心齋,主打素食糕點,我就買啲番去比mami試下啦!熱豆腐花和黑白配,豆腐花香滑無比,豆香非常濃郁,加上糖水和黃糖,非常滿足!黑白配是指黑芝麻糊配豆腐花,同樣是濃郁的芝麻糊,入口芝麻香味極濃!大盒的齋菜是我首選,滷得入味香口,多款顏色更是賞心悅目!糕點是重頭戲,香芋糕、芝麻糕、馬蹄糕、紅棗糕、桂花糕、彩虹糕等等,多款糕點甜度比較低,健康之選啊!糕點入口香甜清新,鬆香足料,超愛滿口馬蹄的馬蹄糕,清甜的紅棗糕!媽媽當然最愛芝麻糕啦!當中以椰汁彩虹糕最為有趣,賣相非常吸引!下次可以再買比媽媽食啦!