2017-09-04
又到下午茶tea 一 tea 既時間!雖然岩岩先食完lunch!但行左陣商場已經消化晒!想tea又唔想食得咁肥就決定左食下沙律。上openrice 睇下觀塘有咩食沙律既地方就見到呢間一直想試既素食餐廳!同朋友決定一於去試試!下午茶都有幾多選擇!我同朋友分別叫左自選沙律同素魚柳包。自選沙律我叫左1.紅菜頭蘋果2.車厘茄拼西蘭花3.甘筍三色椒豆角豆芽,餐飲就order左是日花茶玫瑰花茶. 紅菜豆無臭草果而且好甜!加上蘋果既清甜2者配合得好好。西蘭花爽脆加左小小麻酒,有陣陣麻油香味,車厘茄多汁。最後甘筍三色椒豆角豆芽沙律既沙律醬有小小麻醬味,連平時對甘筍,三色椒無咩好感既我都清晒😋。玫瑰花茶用pukka 玫瑰花茶包👍🏻另外偶叫左素魚柳包,素魚柳由美國進口,魚柳係由一塊腐皮包住一塊由豆製既餡感覺幾特別,成份漢堡包既精髓在於個醬!牛油果拼豆腐醬既配㘷好好,好清新!令到個漢堡包既味多左d層次感,食素都可以好多元化!唔再局限係水煮,清蒸!店員都會悉心介紹名款沙律而且態度nice!
下午茶都有幾多選擇!我同朋友分別叫左自選沙律同素魚柳包。
店員都會悉心介紹名款沙律而且態度nice!