2018-10-19 1685 views
Foodbox 而家有兩間門市,只係隔一條街。永樂街嗰間係做沙律同包嘅,主打係輕盈健康。後面文咸東街嗰間做燒雞加配菜,適合食肉獸。沙律嗰間有幾張高凳可以堂食,又試吓味道如何。我揀咗Cobb Salad,$78包餐湯。落咗order後揀sauce (我揀咗Honey Mustard),然後由店員用大碗即撈,5分鐘唔使就有得食。Cobb salad 應該係類似雜錦沙律。最吸引我嘅係有整整半個healthy fat牛油果。烚蛋都搵到兩隻,有足夠蛋白質。雞扒有四五條,有用少少香草同鹽醃過,唔係完全白烚。味道OK。煙肉係成盒沙律最邪惡嘅,煎到脆晒兼有少少燶,係幾惹味嘅。入面亦有幾塊厚火腿。呢隻就冇乜特別,正常味道。餐湯可以揀忌廉蘑菇湯,羅宋湯或者田園沙律。咁無理由沙律配沙律...就揀咗羅宋湯。呢度應該係健康版,係全菜無落牛肉同辣汁嘅。

烚蛋都搵到兩隻,有足夠蛋白質。
煙肉係成盒沙律最邪惡嘅,煎到脆晒兼有少少燶,係幾惹味嘅。
入面亦有幾塊厚火腿。呢隻就冇乜特別,正常味道。
2018-10-16
$78 (Lunch)