2018-05-02 202 views
今次係第二次黎espuma, 頭一次係中環分店,環境昏暗滿有情調😚。尖沙咀店感覺完全唔同,係好young 好清新既風格。入到黎見個個都飲黎一壺壺既野飲,唔洗諗一定又係叫我最愛既水果茶😆不過水果茶㨂左熱,唔多唔少會諗會唔會好酸嫁呢,為左養身都係少飲凍野為妙~~✨水果茶($45): 茶味唔係太濃,反而覺得似橙汁底mix 水果,味道幾濃郁~微酸帶甜好開胃既感覺,都真係幾唔錯👍🏻✨香煎帶子配牛油果醬及芒果莎莎($118): 睇見都覺得新奇,未試過食帶子有呢個配搭😚顏色真係好colorful 好吸引。✨幾鍾意個莎莎醬,芒果夠甜,加埋d 蕃茄粒,洋蔥粒酸酸甜甜感覺好fresh~~ 牛油果醬味道清清地,唔會搶左帶子既味道,帶子略嫌唔夠鮮甜,但係煎得剛剛好夠彈牙,配埋個醬加番分。✨蟹肉白酒青胡椒天使麵($118): 蟹肉都幾多幾鮮味,入邊仲有西蘭花同好juicy 既翠肉瓜👅。個醬好好味,配天使麵好掛汁同索味,食食下咬爆埋d青胡椒粒,感覺更特別同清新。甜品一路諗住食佢個芝士麻糬厚鬆餅,由於限量供應, 7點幾已經無晒了😭😭😭要食就要等1個鐘,所以想食既話一定要黎到即刻落單。最後轉左食另一款新出既甜品。_

水果茶

蟹肉白酒青胡椒天使麵

_
✨雲石流心抹茶戚風蛋糕($98): 未食過雲石面既cake, 本身見佢個圖片幾吸引,不過實物就有d 分別xD...
✨面頭雲石食落似棉花糖,蛋糕切開係抹茶流心😍雖然唔係好流,但係個心係凍冰冰又幾過癮。蛋糕唔係輕飄飄果種,所以飯後兩個人食係會好飽肚,但係整體味道都ok, 食落唔會覺得好甜好膩,唔好食甜既你可以試下。
水果茶
蟹肉白酒青胡椒天使麵