2015-07-27
今日日上三竿先起身,等埋S先生番黎就出去搵食😋為免佢諗幾個鐘都唔會諗到食乜既關係,我決定試上次行過好似好食既越南餐廳,丫唔係,正確黎講係北越餐廳。一入餐廳覺得好舒服,裝修環境都好清新,已經即刻增加一倍好感👍坐低後店員立即放低個好得意既餐牌,雖然精選套餐只有2款,但S先生依然拿不定主意,比佢激死😂小店既價錢係尖沙咀旺區價,我覺得響新蒲崗區算貴,但只要真係好食既都ok既。終於揀到勒佢😒店員又即刻送上跟湯河既伴碟,有油炸鬼,有青檸同辣椒,仲有唔記得咩名既香葉。餐飲我地都揀左青檸梳打,好好飲呀。跟精選套餐既紙米卷,都好得呀,由其個汁好好味,係同出面既紙米卷有d唔同,恕我詞窮,好清新既紙米卷,雖然跟餐,但都冇馬虎。我叫既牛肉湯河,試一間餐廳係要試基本野,呢道既生牛河上菜時牛肉係全生,浸一浸熱辣辣既湯就變晒嫩嫩既粉紅色,令人食慾大增,牛肉好有牛味,肉質嫩滑,就算食到最後牛肉都冇鞋👍湯頭唔油,好味到食晒成碗,唯一不足係牛肉份量真係少左d,牛肉係條狀上,其實真係好少,同賣既價錢唔成正比。點解每次我都覺得人地果個好味d既?😂燒牛肉燒到好香,一樣有牛味,好嫩;檬粉好正,S先生話麵感覺好似天使麵,我覺得個麵
餐飲我地都揀左青檸梳打,好好飲呀。
點解每次我都覺得人地果個好味d既?😂燒牛肉燒到好香,一樣有牛味,好嫩;檬粉好正,S先生話麵感覺好似天使麵,我覺得個麵有「索」到個汁,所以好味👍
呢間小店令我開心星期日加分,雖然係較貴,不過都好值得去👍如果店員比d笑容會更加好,係咪?