2018-10-02
之前試過幾次想訂位黎試,可惜滿座了,訂唔到位今日终於試到啦!先說說環境,雖然入口不起眼,但一踏入門口,已有新派素食的感覺。店舖雖小,但環境清新,感覺舒適,乾淨企理。今日中午時份,客人需多,但大家都好斯文,絕無爭先擁後,爭食的感覺。讚!最欣賞店內有一片透明玻璃窗,可睇到廚師即埸準備食物,證明真材實料,保証新鮮。講到食物,選擇一定冇連鎖素食餐廳般多選擇,但貴精不貴多,感覺到佢哋用心做菜,重質不重量。其實選擇也少,今日有南瓜炒飯,千層闊條麵,咖哩雜菜,三文鱼意粉,焗薯蓉,炒雜菜,黑松露炒雜菇,鱼香茄子。仲有好滋潤淮山雪耳高山筍湯。仲有麻醬豆腐,冷麵,同多款冷盤,沙津也有多款選擇。今日仲有有機櫻桃汁飲必食推介: 黑松露薄餅,紫薯球,涼伴高山筍,黑松露炒雜菇總结,以$88蚊 (午餐價錢$98,減$1O優惠卷)價錢,没有加一服務费,食到新鲜美味食材,很滿足的一餐。後記,食飽後拎埋張單去隔離Ulala Popup store買健康食材仲可減$5添。原來之前係小苗子店內飲嘅有機樱桃汁成百蚊支,我飲左幾杯即時覺得呢餐好抵食
必食推介: 黑松露薄餅,紫薯球,涼伴高山筍,黑松露炒雜菇