2023-05-01 509 views
以🍜柚子拉麵係東京起家嘅AFURI,黎到香港做過江龍依然keep返水準👍🏻👍🏻窗外對住九龍公園景色唔錯,餐廳內部空間都係以白色同木色做主調,光猛得黎夠開揚,難得係尖沙咀鬧市有咁令人放鬆嘅空間☺️☺️坐低之後要出返去門口點餐機自助落單,同男朋友各自揀左唔同款嘅拉麵,可以交換試下口味😛上菜速度都好快,有得食喇~首先叫左碗經典柚子鹽拉麵,同係東京旅行嘅時候一樣❤️湯底嘅陣陣柚子清香中和左叉燒嘅油膩感,食完一啖又一啖👍🏻👍🏻🤣,拉麵係幼款,少少似米粉嘅感覺,但食得出餐廳標榜係用全麥顆粒製作嘅特別口感,加$18可以轉蒟蒻麵,下次有機會再試下🤭🤭另一碗叫左豚骨鹽味拉麵,比起柚子湯底重口味,湯底加入黑蒜油,上枱嘅時候香氣四溢😤,半熟蛋都煮得岩岩好,不過份量黎講男仔可能會覺得有d少🫣🫣唔似得一蘭有得加麵底,可能唔夠食的話就要加小食/餃子整體黎講都係舒服嘅體驗,一大早食都唔會覺得有負擔🌞

首先叫左碗經典柚子鹽拉麵,同係東京旅行嘅時候一樣❤️
豚骨鹽味拉麵

柚子鹽味拉麵

整體黎講都係舒服嘅體驗,一大早食都唔會覺得有負擔🌞

豚骨鹽味拉麵
柚子鹽味拉麵