2022-02-26 345 views
在家抗疫左成個星期冇出街食過飯,今日終於頂唔順等男友收工之後同佢去左屯門食lunch😪之前經過已經見到呢度裝修緊,裝修完成個感覺好清新舒服👍👍Menu太多選擇🙈 我地叫左好多野黎試😆❤️水果忌廉三文治 💰6️⃣2️⃣早幾日見到台灣旅遊節目介紹挑起左我條筋😂三文治包得好實淨完全無散開,忌廉質地幼滑,三款水果都爆晒汁😍 似係韓國新鮮直送過黎,簡單但好好食!😊❤️磅蛋糕 (抹茶&朱古力) 💰4️⃣6️⃣口感介乎鬆軟至實淨之間,濕潤度適中,兩款味道都好濃郁,唔會過甜😋❤️慢煮雞胸紅菜頭沙律 💰7️⃣2️⃣份量都唔少😯 我同男友都以為啲雞胸會舖係面頭,原來係mix 埋落啲紅菜頭度😂雞胸肉質完全唔鞋口,紅菜頭都完全食唔出草青味,醬汁濃郁但清新,成件事係估唔到咁夾!🤗(除咗雞胸同紅菜頭仲mix 左啲豆,岩晒健身需要攝取大量蛋白質既女士,仲可以補埋血😁)❤️燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 💰1️⃣0️⃣5️⃣白切肉燒到好香,層次靚肥瘦均勻,就算肥肉部分郁完全唔會覺得膩👍 調味適中唔會太鹹,原來仲配左大半碟泡菜煎餅樣既炒飯粒😯 抵食又好食😍❤️紫米鰻魚紫菜包飯 💰8️⃣8️⃣超級足料!😍清楚見到側邊嘅飯好薄,鰻魚大大嚿,加埋蔬菜同紫米,營養均衡又好食💯(但係

之前經過已經見到呢度裝修緊,裝修完成個感覺好清新舒服👍👍

Menu太多選擇🙈 我地叫左好多野黎試😆

燒醬油黑毛豬白切肉

❤️紫米鰻魚紫菜包飯 💰8️⃣8️⃣
紫米鰻魚飯卷

超級足料!😍
(但係男友食唔慣鰻魚餡既韓式飯卷就覺得有啲突兀😂)

⭐️士多啤梨窩夫 💰7️⃣2️⃣
士多啤梨窩夫

面頭舖滿切左片既🍓 味道好甜而且賣相精美😇
不過可能因為鋪咗忌廉喺面頭變咗窩夫香脆度差少少😅

⭐️柑橘乳酪 💰6️⃣8️⃣
真係成半個金橘喺面頭,勁誇張😂
味道非常清新,唔會太甜👍

呢度既環境同野食都好岩打卡😆
食物有比較飽肚又有比較輕型既選擇,我地都好滿意😇
2022-02-26
Type of Meal