2017-07-21 744 views
中午要到上環既文娛中心做啲野,活動完左就跟同事去左間喺附近既小店補充體力店內清新閒適既格調同店外舊街相比,有截然不同既感覺睇完menu之後,我就決定要個“All day breakfast”HKd$118;而同事就要左“慢煮無骨雞腿意大利粉配新鮮番茄醬”HKd$118我既“All day breakfast”呢度既All day breakfast同其他舖頭有啲唔同呢度既係全素架,入面有果仁乾果雜菜 沙律、黑松露薯仔粒薯蓉、溫泉蛋、旋風薯、墨汁麵包同 一片鮮橙雖然無肉,但食完都好有飽足感!加上每款食物都好新鮮,而且味道配合得好好!當中既沙律同薯蓉令我印象深刻:新鮮沙律菜加上乾果同果仁令整份沙律味道提升之餘更多層咬口而黑松露薯蓉有粒粒既薯仔粒,味道帶有少少酸,整件事好fresh,一啲唔漏!!食完都唔會覺得濟住濟住咁同事既“慢煮無骨雞腿意大利粉配新鮮番茄醬”同事話個意粉係呢度既招牌菜之一,件雞扒係餐廳每朝都用左兩個鐘黎慢煮,所以好好嫩滑跟住仲分左啲俾我試,個意粉的確煮得好出色!係我近期食到最好食既意粉,軟硬度拿捏得啱啱好,配上清新開胃嘅鮮茄醬同埋幼嫩既雞腿肉,真係要recommend大家黎

店內清新閒適既格調同店外舊街相比,有截然不同既感覺

我既“All day breakfast”

呢度既All day breakfast同其他舖頭有啲唔同

同事既“慢煮無骨雞腿意大利粉配新鮮番茄醬”

跟住仲分左啲俾我試,個意粉的確煮得好出色!係我近期食到最好食既意粉,軟硬度拿捏得啱啱好,配上清新開胃嘅鮮茄醬同埋幼嫩既雞腿肉,真係要recommend大家黎試下

佢仲要左杯新推出既飲品“當菠蘿遇上檸檬”
同事大讚清新得黎又解渴

自己就揀左杯“ 日本靜岡手工抹茶牛奶沖繩黑糖”

可以根據自己嘅口味而加上適當份量既黑蜜糖

飲落好重抹茶味之餘仲好順滑

而枝羹仲係櫻花添,好靚呀

哈哈,原來跟餐仲可以加HKd$15要個dessert添

同事唔嗜甜,所以我就自己要左份“ chocolate brownie”

暖暖地既Brownie焗得外脆內軟,入口係好rich既朱古力!份量唔大但食完好滿足

臨走既時候仲見到有靚靚既櫻花羹買呀,不過淨係識短size冇長既size~~如果有長既我實帶佢返屋企

今日真係好多謝同事帶我黎左間咁正既小店
2017-07-21
$150 (Lunch)
  • 慢煮無骨雞腿意大利粉配新鮮番茄醬