2020-07-20 70 views
今日係觀塘海濱收工,行返出去搭車時俾我發現到一間幾有情調既Cafe<deFoodies >, 係咁急速既社會由其呢排咁緊張,突然好想停一停,入去坐底食個lunch 慢活一下,過埋個lunch time又要趕去另一場做野。可能因為疫情關係,有一半場封左,都唔多人。今次我叫左黑松露蟹肉醬,酸紅洋蔥配日式芥末醬,飲品就配左藍苺、士多啤梨、蘋果汁沙冰。個黑松露蟹肉醬superbuns,一上菜陣黑松露蟹肉味已經好香噴噴,食落去有酸紅洋蔥既酸酸地,加埋芥末醬成個感覺好清新,真係估唔到可以咁好味。而藍苺、士多啤梨、蘋果汁沙冰飲落,酸酸甜甜好開胃,真係岩晒咁熱既天氣飲,入邊仲見到士多啤梨同埋藍苺既果肉,呢杯沙冰,飲完真係透心涼架。
可能因為疫情關係,有一半場封左,都唔多人。