2011-04-05
今天是清明節...本身都無打算去呢到食野.但係家人話系青松拜完山.好想去飲野.咁未坐taxi去囉去到個到超多人呀...都要等15分鐘到先有d位坐下.咁好啦選好左野食,但叫伙記寫野.無用應.因為四處都係客.忙死左d人.而且唔知點解好多灰fly來咁叫到人來寫野就有d唔多開心.因為個時已經差唔多開晚市.叫的野咩都無囉.但係間野都真係對d客唔錯..無的野都改少少材料照做俾我們..好啦我們叫左8個下午茶套餐蒜蓉排包(雖然唔夠蒜蓉味,不過都可以)星州少米(比出面所有一般的茶餐廳都好食)咖哩牛腩面(d牛腩唔錯,最重要係好少餐廳係做到脆脆的面底)雜果沙津(超用心做的沙津.新鮮做的,不是就咁俾個d雜果推埋就算.內有鮮木瓜,椰果,波蘿等,而且還有一隻7成熟的糖心蛋,係出面唔會做到咁俾你食)瑞士汁牛肉河(不過因為無晒河轉左烏冬俾我們)干燒e面(雖然我覺得咸左少少.但比酒樓的好食)豬扒包(超好食,好過澳門個d多多聲...因為個包脆軟剛好,內的豬扒係有汁出的.唔係好似澳門個d咁干)還有一個唔知咩烏冬之後餐茶當然係唔少得奶茶啦.我們叫左每人一杯我d親人個個都有下不同分量的糖的(我亦試過有糖的一口奶茶)但是個人認為
好啦我們叫左8個下午茶套餐
蒜蓉排包(雖然唔夠蒜蓉味,不過都可以)
星州少米(比出面所有一般的茶餐廳都好食)
咖哩牛腩面(d牛腩唔錯,最重要係好少餐廳係做到脆脆的面底)
瑞士汁牛肉河(不過因為無晒河轉左烏冬俾我們)
干燒e面(雖然我覺得咸左少少.但比酒樓的好食)
還有一個唔知咩烏冬
之後餐茶當然係唔少得奶茶啦.我們叫左每人一杯
我d親人個個都有下不同分量的糖的(我亦試過有糖的一口奶茶)
但是個人認為.個杯奶茶如果加了糖就失左原味了.我個杯就係無加糖...真是唔錯的決定.因為真係飲到奶味同香茶味...而且都夠甜味,不過個個甜唔係糖甜而係茶加奶個種甘甜..如果下次再去都一定咁飲