2019-04-24 1382 views
公司附近有間粥麵店, 平時食飯時間都一定大排長龍, 睇來好多人都鐘意食粥! 呢日同同事2個女仔去係, 就左2碗袖珍粥, 即係細碗嘅粥! 我叫左皮蛋瘦肉粥, 唔好睇佢叫做袖珍類, 其實都好大碗下, 已經仲係滿滿一碗!皮蛋瘦肉粥好足料, 有好多肉, , 皮蛋就普通啦都幾滑! 我就無加到任何調味料, 就係靠瘦肉嘅咸味去調味, 食落已經夠咸夠味!同事叫左鮮雞粥, 同樣都幾足料, 滿滿一碗, 上面仲有好多薑蔥調味, 雞肉食落就無咸瘦肉咁夠味, 不過就好鮮甜,想重味少少嘅可以加返少少胡椒粉 就岩岩好!另外仲叫左碟懷舊豬腸粉share! 腸粉好細條, 但就真係好似以前細個食的齋腸咁, 而且好夠醬! 甜醬花生醬加少少芝麻好惹味! 一碟有12條細細條, 真係令人食完都仲想繼續食呀!

想重味少少嘅可以加返少少胡椒粉 就岩岩好!

2019-04-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)