2017-09-18
之前就係openrice seatch到尼一間日式餐廳 覺得幾吸引 因為炊飯既餐具很得意 今次終於有機會同fd一齊去試下我果日胃口麻麻 叫左清淡既野菜豆腐烏冬麵 fd叫左魚柳 等左一陣 套餐送來 服務生將兩層炊飯分開擺 上層蒸籠係蒸菜 下層係烏冬麵 熱既玄米茶係茶包 我既野菜豆腐很清淡 豆腐上落左d好似魚粉既野 很鮮好好食 有三舊南瓜 不過未煮軟 (但fd果見就很軟好好味) 野菜絲魚柳係炸既 不過層粉唔算厚 fd話唔錯 番茄飯有d微辣 自己倒落芝士 等芝士融化 芝士量唔算特別多 所以唔拉絲 (不過我地食得很清淡,太多芝士太heavy反而唔敢食)今次日本式套餐都算滿意 兩個人加服務費136左右 食物很清淡 營養均衡 深得我心 但精緻程度相比係日本既日本餐廳 唔算精緻 但係係香港尼一個快節奏既地方 算ok喇
我果日胃口麻麻 叫左清淡既野菜豆腐烏冬麵 fd叫左魚柳