1K
2006-06-12 24 views
之前去過舊舖一次,感覺不好,又大油煙味。事隔大半年,得悉新鋪係利舞臺,環境應該OK,於是相約舊老闆聚舊。兩人一共點了:- 老伙湯$10/位- 老少平安- 金針雲耳蒸雞時日老伙湯幾掂,雪耳煲到起膠,夠火候,正!老少平安即係魚肉冬菇蒸豆腐,舊老闆覺得味道普通兼無層次感;但我覺得幾好,因為清清哋,食到豆腐味。金針雲耳蒸雞味道調得唔錯,雲耳又夠多,可惜啲雞唔多滑,無乜脾位。最後奉送南爪西米露,味道唔錯,但略嚴太稀。Service方面,侍應非常有禮,但係同舊舖一樣非常心急,碟餸都未食完就話上甜品,其實都無人等位,而且又有數枱吉位,洗唔洗呀?

兩人一共點了:
- 老伙湯$10/位