2008-09-10 13 views
另一間喺九龍城既舖我最近去食既係南記飯店,佢係一間潮州打冷店,不過坐得幾舒服!我同仔仔兩個人叫了一條大眼雞,川椒雞,沙地牛肉芥蘭同兩碗白粥!大眼雞好新鮮,肉質夠實,點埋豆醬食仔仔好快已經食到得番骨!勁!川椒雞既玻璃葉好好食,醒胃,而雞肉用醃料醃到甜甜地,入口幾好味,份量都幾多!至於牛肉芥蘭個汁做得唔錯,又係大大碟,好彩仔仔啱啱係發育時期,都食得哂,不過食完要攬住個肚仔嗌好飽!哈哈白粥煮得算爛,通常潮州粥都唔係煮得好爛,有時都驚會食到胃痛,但係今次就唔使驚了服務方面,侍應都係一斑上左年紀既叔叔,但係佢地好友善,服務真係唔錯,我諗下次都要再帶埋老豆阿媽佢地嚟食先得!
$60 (Dinner)