2022-04-03 647 views
我同同伴都鍾意食佢嘅麻酸辣湯底 我叫大辣 佢叫最小辣 啲餸係share食的 下面就一齊講啦😆🔸麻酸辣米線 $37唔同一般米線舖嘅肉碎小窩湯底 麻辣川湯底嘅base係清雞湯 湯色清澈 味道清甜 就咁飲都唔會覺得heavy😚酸味突出 帶淡淡花椒味 辣度夠🌶️米線質感都好 挺身唔削 而且份量好多🤓.🔸自選風味美食 $6-$13🥢海帶絲 $6口感爽滑 味鮮 吸晒啲湯嘅味😙🥢甜酸菜 $6 酸酸甜甜 口感爽脆 好開胃~🥢滷雞腎片 $8 厚切有咬口 大大舊 應該係火雞腎🤔🥢竹笙 $8 口感脆嫩 好嗦湯 不過偏薄身🤨🥢鮮雞絲 $8 其實係滑雞柳😆啖啖肉👍🏻🥢麻椒牛腩 $14 炆得好入味 牛腩唔韌 甜甜辣辣好惹味😋🔸烤燒三拼 $63豬頸肉、雞翼同豬扒熱辣辣 烤得好香口🔥豬頸肉香嫩 油香滿溢🤤雞翼我哋揀咗蜜糖味 無得輸😆豬扒都軟腍入味 啱晒食肉獸😆.🔸腐乳時菜 $19當日嘅時菜係生菜 但我最鍾意嘅係蕃薯葉 不過唔係成日有🥹腐乳醬好濃郁 而且偏甜 我好鍾意!
🔸麻酸辣米線 $37

🔸自選風味美食 $6-$13
🥢海帶絲 $6口感爽滑 味鮮 吸晒啲湯嘅味😙
🥢甜酸菜 $6 酸酸甜甜 口感爽脆 好開胃~
🥢滷雞腎片 $8 厚切有咬口 大大舊 應該係火雞腎🤔
🥢竹笙 $8 口感脆嫩 好嗦湯 不過偏薄身🤨