2021-01-14 474 views
約好友出嚟行街,過了6點搵唔到餐坐,唯有買杯飲品外賣,在商場天台花園坐低繼續傾偈!呢間台底式飲料店就在商場樓下,最吸睛係中式木牌招牌,只有外賣,一個櫃枱,牆上貼咗飲品餐牌,飲品都是以茶為主!店員得兩個,客人都幾多,所以要等佢沖飲品中間空檔時幫我哋落單,電子付款方式都有幾種,幾方便,很快出到飲品荔枝松柏烏龍($26)走糖+少冰,一個硬身磨砂膠杯,膠杯質感幾好(會唔捨得用一次就掉落垃圾桶嘅好)烏龍茶色金黃,雖然走甜,不過罐頭荔枝帶甜味,所以飲落都有甜味,茶清爽唔澀,解膩一流,荔枝肉微爽!整體合我口味熱海鹽雲頂龍膽抹茶($26)無糖,朋友飲店員太忙,接觸不多,表現正常喜歡飲茶嘅都應該喜歡

荔枝松柏烏龍
荔枝肉

熱海鹽雲頂龍膽抹茶($26)無糖,朋友飲

店員太忙,接觸不多,表現正常

喜歡飲茶嘅都應該喜歡

2021-01-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$26 (Other)
荔枝松柏烏龍