2018-11-22
今日大人好辛苦, 一定一定要請佢食餐好, 好好慰勞下佢, 見呢間銀城咁多街坊食, 睇埋價錢尚算合理, 大人又話OK, 就咁決定。開放式大排檔格局, 秋天冬天涼涼爽爽坐室外冇乜所謂, 夏天佢地會落帳篷開冷氣。實情係我哋想食呢個醉窩雞煲比大人補吓身, 20:30 竟然己沽清, 唯有轉條清蒸游水班好了。支竹羊腩煲大量支竹及羊腩.....真係大大煲, 幾驚食唔曬, 羊腩炆得好腍滑, 味道也相當好, 最緊要係抵食麻!今日太晏食飯, 喇喇臨叫嘢食, 唔記得咗睇價錢了, 呢啲都好似系$88清蒸石斑 ($198)條斑好新鮮, 蒸得剛剛熟, 肉質嫩滑, 豉油鹹甜度調較適中, 大人同我都非常滿意喺呢個旅遊地區, 有清蒸游水班, 有羊腩煲, 再加碟菜, 連白飯埋單 $350 合理!如果齋食小菜唔蒸海斑, 每人應該洗一百。
支竹羊腩煲
清蒸石斑 ($198)