2022-07-07 35 views
関東酒場走日本和風裝修,在這些去唔到旅行的日子都可以感受到日本地道居酒屋的氣氛。松放題 $428今次同朋友嚟試清酒放題,唔好睇Menu只有幾款酒,其實有好多Hidden Menu。而且店員會根據個人喜好推薦清酒!❤️清酒放題分兩款:竹/松。我們選了松,可以坐耐啲同多個關東煮和小食。松放題包指定生啤、燒酌、清酒、果物酒任飲加關東煮三款及佐酒料理兩款。綠茶梅酒入口圓潤,茶味及梅果味融合的很好,尾韻亦有回甘。神開蜜柑酒偏果味,酒精濃度亦較低,適合酒量唔高偏好果汁類的朋友🫶🏻神開tri No.77 純米無濾過生原酒店員推薦的一種特別的酒:生酒生酒指酒本身冇經過火入的過程,入口比較新鮮及清爽,而且香氣比較豐富!伝心純米吟釀酒名的雪是有原因的,酒取用地底的雪釀製,香氣柔和,入口清爽!芋燒酌high ball係夏天一定要飲Highball,清涼易飲;個酒唔係餐單上,由店員推薦,雖然有個「芋」字但飲落去係細味到番薯香,配燒物一流,正!麥燒酌口感溫和,風味甘甜,喜歡麥味,強烈推薦配燒物!同單獨飲既風味完全不同更突出~關東煮(蘿蔔、麻吉燒、豬腸、厚揚、福袋、蒟蒻)量雖然唔多但每樣都好食,豬腸處理得很乾淨,蒟

放題 $428

綠茶梅酒
入口圓潤,茶味及梅果味融合的很好,尾韻亦有回甘。

神開蜜柑酒
偏果味,酒精濃度亦較低,適合酒量唔高偏好果汁類的朋友🫶🏻

神開tri No.77 純米無濾過生原酒
店員推薦的一種特別的酒:生酒

伝心[雪]純米吟釀

芋燒酌high ball

麥燒酌

關東煮(蘿蔔、麻吉燒、豬腸、厚揚、福袋、蒟蒻)
量雖然唔多但每樣都好食,豬腸處理得很乾淨,蒟蒻意外好食,蘿蔔軟稔入味,湯底調味剛好唔會太鹹,整體來講係飲酒前用來暖肚一流🤓

唐揚墨魚咀
熱辣辣新鮮炸起,每粒都脆卜卜,量夠,味足,可以自己落埋七味粉更香口,送酒必叫!

炸池魚
平時少食魚,叫來試試,每條都炸得剛好,骨軟曬,放心進食~ 推薦俾同長輩一起來既朋友~

Set D:日本和牛串、豬腩串、大蔥雞肉串、燒茄子 (叫放題+$98)

日本和牛串
燒到5成熟,不老不柴,肉質很好,牛味十足,配Whisky 食無敵!

豬腩串
My love,肥而不膩,肥瘦間隔剛好,香香脆脆!

大蔥雞肉串
大蔥配雞肉一流,火候掌握很好,肉質嫰滑~

燒茄子
每次食燒烤必叫,可惜今晚太遲先叫廚房無曬蒜蓉調味汁,諮詢我哋意見後確定照樣要,不過味道的確差少少,但份量大大條~ 期待下次來食到正常版。