都有好一段日子冇去天后食野喇,吾想吓吓去屋企附近食野算,近近哋去咗天后清風街覓食🤤戈度向來不乏美食,要搵到高質嘅餐廳更加吾系難事,今次好好彩又比我搵到一間😄系一間原來已經開咗好耐嘅居酒屋,都好耐冇去居酒屋,一於去食吓日本野啦。裡面嘅環境都幾有氣氛☺️各樣裝飾同埋牆上嘅圖案,令人感覺更有日式氣氛。除咗本身嘅餐牌外,仲有啲系mix海膽,海膽控應該會好中意😆胡麻醬蕃茄豚肉沙律,成個組合真系好特別,胡麻蕃茄沙律就食得多,連埋豚肉食真系未試過🙊而且份量真系超多😳胡麻醬本身又開胃,蕃茄我本身都唔係話好鍾意食,佢又整得幾好食,唔會話好酸,應該系有機蕃茄。豚肉連埋胡麻醬口感好豐富,肉質軟林林好好味。芒果烏龍熊茶嘅熊熊好得意啊😆上面嘅熊熊系冰黎架,溶咗戈陣又冇話有咩味🤔可能係有淡淡的芒果味?芒果味清甜,甜度都唔會話over嘅。一見到飯糰就諗起某間連鎖飯糰店🙊呢度嘅飯糰明顯特別得多,唔係普通嘅飯糰而係燒飯糰😍明太子都幾多,燒飯糰原來係有好多飯素係入面,食落脆脆哋又香口😋連埋明太子食味道好出。🐟 燒白鱔 $68🐮 燒牛舌 $68燒白鱔其實即系燒鰻魚,呢度嘅燒鰻魚燒得好香口,脆脆哋,雖然經過燒烤,白鱔嘅味唔會因

除咗本身嘅餐牌外,仲有啲系mix海膽,海膽控應該會好中意😆

胡麻蕃茄豚肉沙律

芒果烏龍熊茶

明太子醬燒飯糰

🐟 燒白鱔 $68
🐮 燒牛舌 $68

燒白鱔其實即系燒鰻魚,呢度嘅燒鰻魚燒得好香口,脆脆哋,雖然經過燒烤,白鱔嘅味唔會因此而減退,口感實在,同埋最緊要係冇乜骨👍🏼平時有汁戈隻鰻魚同埋燒白鱔相比,我會鍾意燒白鱔多啲。燒牛舌嘅味道唔知點解有啲似午餐肉😂唔係話唔好食,不過都幾搞笑。

脆燒豆腐表面有大量嘅木魚,黎嗰陣仲識郁㗎😂從來都覺得木魚只係個樣取勝,食落就冇乜特別。脆燒豆腐口感爽脆,估唔到日本菜原來都會有燒豆腐,豆味香醇濃郁。
脆燒豆腐

🥒 鴛鴦翠玉瓜 $28
🦪 燒廣島蠔 $68

係蔬菜入邊我比較鍾意食翠玉瓜,易入口啲,亦唔使花太大力咬,一隻黃色一隻綠色,味道其實分別不大,睇落賣相就幾OK。燒廣島蠔真心好吸引🤤三隻都好大隻,有超濃嘅燒汁味🤎使得蠔肉味道更濃,蠔本身都好新鮮,冇乜海水味。

免治雞肉棒向來係我喺日本菜入面好鍾意食嘅菜式,黎到呢度當然都要試吓😁食落系有好多雞軟骨,雞肉棒嘅口感剛好,器皿同時盛載蛋黃,沾上免治雞肉棒會更好食。
免治雞肉棒
2020-11-19
$380 (Dinner)
胡麻蕃茄豚肉沙律
芒果烏龍熊茶