2011-11-06
呢條食街逼滿小食店﹐一係真材實料好食﹐一係價錢吸引﹐再唔係就要靠傳媒多吹噓羊群效應。愛爾蘭瘋薯﹐印象中多年前風頭一時無兩﹐而家$10細薯條兩個醬﹐心郁郁想試好幾次...見最近天氣無甘熱﹐終於一試。女cashier講野無尾音﹐話要買$10細薯條﹐都未講D咩﹐拒就指住收銀機錢個醬汁牌了。個牌上面除左有汁外﹐仲有D味粉(但忘了有咩了)﹐唔知係咪都當汁甘計法呢﹖但無興趣問了。MK街頭﹐老實講服務早就無期望所以我都無失望。是日(星期六)唔知點解不多人排隊﹐在我之前只有一個食熱狗的。上個星期六明明排到好長的﹐跟隔黎無晒人食既日式小丸子點比下去。order完﹐企係後巷等5分鐘左右。開放式廚房﹐入面衛生情況真係一覽無遺。我建議員工帶返頂帽同口罩...見住D食材就甘放檯面﹐MK街頭﹐真係怕怕...炸起熱辣辣﹐收銀女員工就付責落醬。我叫左酸忌廉同辣肉醬。辣肉醬好少啊﹐而且有肉味無肉碎﹐唔知拒地點整個醬架呢﹖立即放一條入口﹐好脆好熱﹗不過漸漸就可能係比D醬整到林曬喇忌廉微酸﹐我覺得可以再酸D。辣肉醬如剛說的有肉味無肉碎﹐但有辣椒粒﹗所以都幾辣的﹗愛辣的男友食左粒辣椒都立即汗流披面~十蚊﹐OK的﹐但我倆都不好
是日(星期六)唔知點解不多人排隊﹐在我之前只有一個食熱狗的。上個星期六明明排到好長的﹐跟隔黎無晒人食既日式小丸子點比下去。order完﹐企係後巷等5分鐘左右。開放式廚房﹐入面衛生情況真係一覽無遺。我建議員工帶返頂帽同口罩...見住D食材就甘放檯面﹐MK街頭﹐真係怕怕... 炸起熱辣辣﹐收銀女員工就付責落醬。我叫左酸忌廉同辣肉醬。辣肉醬好少啊﹐而且有肉味無肉碎﹐唔知拒地點整個醬架呢﹖立即放一條入口﹐好脆好熱﹗不過漸漸就可能係比D醬整到林曬喇忌廉微酸﹐我覺得可以再酸D。辣肉醬如剛說的有肉味無肉碎﹐但有辣椒粒﹗所以都幾辣的﹗愛辣的男友食左粒辣椒都立即汗流披面~ 十蚊﹐OK的﹐但我倆都不好熱氣食物﹐一次半次還可啦~