2020-06-28 546 views
端午節喺大嶼山玩咗兩日一夜,走嘅時候就經東涌離開!一離開大嶼山...返翻城市,個人即刻醒一醒,心諗..「死啦,依兩日大吃大喝,體脂一定高咗好多!」所以一落到東涌食晚餐,就提議朋友去食越南野。唔知大家知唔知道,其實食越南野係減肥之選?!仲要係好好味添~去到芽莊,侍應例牌同你講限時90分鐘,依兩日喺大嶼山基本上冇一間餐廳會話限時,真係有啲唔慣!咁就廢話少講,快啲落單先~我叫咗個牛丸牛𦟌湯河、鮮蝦紙米卷,同埋青檸梳打走甜(係呀係呀,減肥食呢啲唔肥㗎~)其實芽莊啲嘢食普遍質素都好好,我知道好多人唔太鍾意幫襯連鎖店,會覺得有壟斷。但我平心而論,我哋係應該支持一直保持食物質素嘅連鎖店,值得讚我好欣賞佢嘅湯底,飲得出係用大量牛骨熬製,同埋牛丸牛味好濃、好彈牙!而鮮蝦紫米卷確實係普通,但依個食物本身穩穩陣陣,極少失手~唔會太出色、亦都唔會太差(除非食材唔新鮮另當別論)整體我都會俾個芽莊!希望大家繼續支持有質素嘅連鎖店~

)整體我都會俾個
芽莊!

希望大家繼續支持有質素嘅連鎖店~
2020-06-26
$150 (Dinner)