2019-11-09
減肥就無啖好食絕對係過時既concept!位於fitness centre既「YOUNI」 就係一間好食又非常適合健身人士 既餐廳,主打健康又美味既食物。佢地香港有唔少分店呢🌿能量碗 $78 (牛油果+$10)可以自由配搭 蛋白質+蔬菜+澱粉 既能量碗,將各種營養同能量,拼砌成你理想中既能量碗。全部都係健康食材所以食左都唔會有罪惡感😳而且好鐘意佢會標埋卡路里 ,知道自己食左幾多落肚,方便管理體重。依度既慢煮叉燒真係好食到傻左😍同平時港式燒味叉燒唔同,依度係用上比較清爽既烹調方式,真.估唔到可以咁軟嫩,一啲都唔鞋而且好juicy😭雖然唔係完全無脂肪,係連住少少脂肪,但食落非常清爽,依個「肥」絕對係acceptable!配上叉燒醬就更加香口。配菜既南瓜//紫薯//牛油果都非常出色,食得出食材既新鮮。依啲蔬菜營養價值都好高,可惜平時要自己整又好唔方便,所以喺度一次過食到真係幾滿足。澱粉方面我揀左雜糧飯,飯量意外地多,有咬口又飽肚。食完咁多營養,卡路里加埋都只不過係632kcal,又吸引到勁多營養。如同菜式名一樣,身心都補充左滿滿能量。除左價格唔太平民,其實無野挑剔!
佢地香港有唔少分店呢
🌿能量碗 $78 (牛油果+$10)
能量碗
澱粉方面我揀左雜糧飯,飯量意外地多,有咬口又飽肚。
除左價格唔太平民,其實無野挑剔!