剛剛搬到新屋不久,就試下附近的餐廳。呢間直情在我屋下,裝修骨子,一定要試。今晚來到,吾算太多人,位同位都隔得幾開,在疫情下選擇餐廳,呢係個好重要的條件。而且,每張枱上有一包紙巾,在疫情下實在好需要紙巾,要來包口罩,清潔餐具等,所以覺得呢間相當貼心。我哋叫左個二人套餐 $198,包任選兩個小菜、兩個白飯、兩個例湯、一個芝士焗蟹蓋及兩杯飲品。先來兩個例湯,好特別,用上好靚好有特色的碗盛住。裏面是熱辣辣的青紅蘿蔔湯,好好味,好好飲。之後上芝士焗蟹蓋,味道吾錯,重芝士味,creamy, 用料都可以,不過如果多少少不同料,更好。小菜,我哋選擇了黑椒薯角牛柳。黑椒令成碟餸好野味,炒得好香,好有鑊氣。薯角的表面好脆口,牛柳也好嫩滑,好多吾同的口感。另一小菜,我哋選了黃金脆蝦。呢碟真係好好食,鹹蛋黃包住隻蝦,炒得好脆香。同出面的不同係,蝦係剝哂殼,吾駛自己剝,所有蝦都被超級邪惡的鹹蛋黃包住,正!用雀巢殼來盛住,賣相也好好。仲有野飲呢個二人餐,性價比高,而且味道好吾錯。呢間餐廳仲有好多其他野食,一定要再來試先。

仲有野飲