2023-12-14
好耐冇出手寫,因為之前唔見咗部電話,搞到完全冇心機,廢話講完😂佢係得星期一至三先有呢個放題,所以一早就約咗,但係留到食飯前一兩日,朋友竟然話唔食生嘢😮💨約咗就無謂取消,所以自己一個人都照去比張單大家睇吓先,我有加$58無限飲酒精飲品,但係最終只係飲咗一樽sake 🍶一罐可樂🥤一坐低就茶碗蒸味,味道正常,嫩滑到度都正常個底有一粒細細嘅帶子(硬過你腳板底塊皮)呢個都係佢自己自動上嘅,所有食材都好新鮮,唯獨是有個白色魚碎嘅壽司見到佢個樣咁我就唔想食啦,但係吞拿魚係入口即溶嘅佢本身有跟一個miso soup之後我哋無限揀多個蜆肉麵豉湯,顯係新鮮嘅,四粒都好飽滿,絕對可以接受,嗰刻幾驚佢俾四粒急凍蜆肉我😂左:蟹膏蟹肉 正常發揮中間:明太子 不錯,鮮味右邊:海膽。好鮮甜,所以我其中食咗三嚿手卷,配料只限影果d,即係話個底冇再多嘅配料吞拿魚蓉就有筋呢個沙律真係唔錯,以前有一隻熟嘅蝦,爽口,沙律有正宗沙律菜(有啲餐廳會用生菜嚟代替)非常之足料有吞拿魚粒、三文魚粒、青瓜粒、牛油果粒、甜蛋粒、蛋黃醬、佢個仔係類似有啲酸酸地嘅汁好似係柚子醋呢一個好新鮮,配搭又好,我食咗兩個見到隔籬枱有嗌咁我咪叫囉唔使揀,
約咗就無謂取消,所以自己一個人都照去
一坐低就茶碗蒸味,味道正常,嫩滑到度都正常
個底有一粒細細嘅帶子(硬過你腳板底塊皮)
我就唔想食啦,但係吞拿魚係入口即溶嘅
左:蟹膏蟹肉 正常發揮
中間:明太子 不錯,鮮味
右邊:海膽。好鮮甜,所以我其中食咗三嚿
手卷,配料只限影果d,即係話個底冇再多嘅配料
吞拿魚蓉就有筋
呢一個好新鮮,配搭又好,我食咗兩個
見到隔籬枱有嗌咁我咪叫囉
唔使揀,一珠本身包晒咁多嘢哈、:紫蘇葉、椒仔、帶子、蝦、冬菇嗰炸炸醬都好薄嘅,最好食係個帶子
工作人員不停問咗我好多次,我係唔係一個人食,其實一個人都冇問題啦,呢啲叫做me time
哈哈
題外話:我食完之後返屋企肚痾,之後好肚痛,琴晚屙咗三次,第二日屙咗一次,我自己本身都係好少食咁多生嘢,可能我自己嘅腸胃體質問題純粹個人分享絕,無任何其他意思