2018-12-03 207 views
今日星期五,難得約到成班frd出嚟girls’ night,梗係要搵個靜啲嘅地方吹下水啦!我就recommend咗Ekikita呢間喺我bucket list好耐嘅餐廳,唔會太嘈,加上啲裝修簡約得嚟又型格,可以傾下計又有得影下相打卡, 啱哂我地!啱啱收工,大家都有啲肚餓,order咗佢地啲signature cocktails同snacks,諗住一路飲一路食。我就嗌咗杯Mai Tai,不得不說呢度啲嘢飲真係好靚,decorate到好有tropical feel。而我個藍色控frd就諗都唔洗諗即刻嗌咗佢地嘅blue butterfly,個紫藍色漸層又係做得幾靚嘅,唔怪得佢一見到就心心眼!啲嘢食就不過不失啦,炸白飯魚仔幾特別,一路飲一路食都幾正嘅!係個frd第唔知幾多次怨緊點解自己冇pool出嘅時候,我見到佢地餐廳做緊個promotion, 只要scan個QR code同留底個review就有一個free shot,呢個時候我啲小農DNA又出黎作崇,免費喎,why not?!雖然杯shot係餐廳指定嘅,但係唔係好好酒嘅我都覺得好易入口,唔錯!下次再約出嚟gathering,呢度都係個幾好嘅

啱啱收工,大家都有啲肚餓,order咗佢地啲signature cocktails同snacks,諗住一路飲一路食。我就嗌咗杯Mai Tai,不得不說呢度啲嘢飲真係好靚,decorate到好有tropical feel。而我個藍色控frd就諗都唔洗諗即刻嗌咗佢地嘅blue butterfly,個紫藍色漸層又係做得幾靚嘅,唔怪得佢一見到就心心眼!啲嘢食就不過不失啦,炸白飯魚仔幾特別,一路飲一路食都幾正嘅!係個frd第唔知幾多次怨緊點解自己冇pool出嘅時候,我見到佢地餐廳做緊個promotion, 只要scan個QR code同留底個review就有一個free shot,呢個時候我啲小農DNA又出黎作崇,免費喎,why not?!雖然杯shot係餐廳指定嘅,但係唔係好好酒嘅我都覺得好易入口,唔錯!下次再約出嚟gathering,呢度都係個幾好嘅選擇!