2019-08-10 351 views
朝早未食野, 又有d餓, 男朋友就買左兩件Lady M嘅千層蛋糕比我做早餐🙈🙈 一件係玫瑰味🌹, 另一件係綠茶味🍵😋 玫瑰味千層蛋糕🌹, 有少少玫瑰花花瓣係蛋糕面, 聞落去已經好香嘅玫瑰味, 佢嘅cream好滑而且唔係太甜, 淡淡嘅玫瑰味岩岩好, 完全唔會有膩嘅感覺😊綠茶味千層蛋糕🍵, 蛋糕上面鋪有綠茶粉, 但綠茶味唔會話好濃而且都無綠茶苦味, 同樣地佢嘅cream都好細膩同好滑兩件蛋糕都做得好好, 有好多層, 而且每一層嘅厚度都一致, 淨係望都已經覺得好靚, 食落去仲好有口感👍🏻 個人覺得綠茶味感覺清d, 但自己就偏愛玫瑰味😋😋

TakeAway
Type of Meal