2020-01-27 564 views
晏晝同朋友係沙田新城市廣場行街,未到晚飯時間但又想食啲嘢,所以就去咗做港女食返件 Cake 先 😝 去咗 Lady M 食 Cake,估唔到啲 Cake 咁好賣 😱 得番原味千層蛋糕同栗子千層蛋糕,不過無所謂還掂兩款都未食過,所以試下都無妨,坐低咗一陣好快就有得食喇。之前朋友生日都買咗成個伯爵茶味蛋糕同佢慶祝,伯爵茶好好味,口感又滑味道又濃郁相當精神 👍🏻 所以今次都相當期待。原味千層蛋糕 ($68) : 比我預期中普通,只係一個平平無奇既千層蛋糕,無咩驚喜有啲唔係咁值 😝 無什麼衝動想食多件。栗子千層蛋糕($78) : 呢款亦都比較失望,味道似原味千層蛋糕加咗少少栗子蓉落去,同有一粒甜甜地既栗子係面。雖然今次感覺麻麻地,不過重有好多款都未食過,有機會試埋其他。😝