2016-01-04 486 views
朋友之前經過呢度見到有得自己燒野食, 今日就特登約埋我一齊去! 呢個位置唔係正大街, 唔會有太多人同車經過, 食露天燒烤啱晒.佢係個隻放個爐係上面自己燒燒下個D, 其實之前食過佢分店, 都係Tick 野食叫師傅燒, 今次黎到呢間有得自己燒又幾好玩!侍應話推介我地燒吊片魷, 易燒又好味. 我地就試下啦! 黎到隻吊片魷好大隻, 我係日本食燒物個時都燒過類似的, 呢間比埋燒汁同埋鉸剪我地, 隻魷魚首先要原隻放上去燒, 燒到咁上下就要推搽燒汁同埋剪開一條條, 佢呢隻魷魚好厚肉, 食落好Juicy 同埋好香!另外我地仲有叫咗D肉串, 我自己好鍾意食豚肉串, 雞軟骨棒同埋雞腿肉串, 呢D都算係易熟之物, 所以燒一陣有得食! 我仲加咗孜然粉同埋辣粉, 食落好惹味!本來我想叫D海鮮自己燒, 但見Menu 無以為無提供, 原來仲有另一個Menu 可以叫師傅幫手燒, 所以最後我都叫咗佢D燒海鮮食!總括黎講, 呢間戶外燒烤環境幾好而且乾淨, 食物方面都多選揀, 如果天氣凍凍地, 坐室外大家圍住個爐燒燒下感覺非常唔錯!

燒吊片魷

2015-12-18
$220 (Dinner)
燒吊片魷