2019-04-09
好耐無同屋企人食自助餐喇,因為生日嘅主角話要去酒店食自助餐,所以我呢個為食鬼四出搵料,咁啱比我搵到呢間平靚正4星半酒店,假日6人或以上有65折,每人都只係$464,食物種類多到試唔晒,仲有一流嘅服務送添。*以下只評値得推介嘅食物🍽冷盤:生蠔(美國、法國、愛爾蘭)、龍蝦、翡翠螺、蟹腳、藍青口、凍蝦、麵包蟹、刺身(赤蝦、海膽、三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚)、綠茶冷麵、壽司、海哲、牛𦟌、沙律吧、煙三文魚、芝士、火腿⋯⋯🥢生蠔每次有3隻,食咗9隻全部新鮮無沙,美國蠔creamy、法國蠔海水味重、愛爾蘭入門蠔各方面中規中矩,全部都好味🥢龍蝦爽口彈牙鮮甜🥢麵包蟹只食蟹殼,橙色膏結實有口感,而灰色膏則軟而香🥢赤蝦刺身超大隻、蝦味重兼creamy🥢海膽刺身一般般,但勝在星期五、六供應及任食,我試過將大量淨海膽加埋一齊食超好味同滿足🍽天婦羅:蝦、紫薯、黃薯、甘荀、南瓜、矮瓜、芋頭🥢蝦彈牙爽口、黃薯香甜、南瓜又香又腍🍽熱盤:燒羊脾、肉眼扒、片皮鴨、燒味、印度薄餅、咖哩龍蝦箝、咖哩炒蟹、琵琶豆腐、西班牙炒飯、蒸燒賣、蒸菜餃、蒸帶子、冬蔭公海鮮⋯⋯🥢燒羊脾又腍又羶🥢咖哩炒蟹啖啖肉兼咖哩香🍽鐵板燒:鵝肝多士、
*以下只評値得推介嘅食物
🍽冷盤: 生蠔(美國、法國、愛爾蘭)、龍蝦、翡翠螺、蟹腳、藍青口、凍蝦、麵包蟹、 刺身(赤蝦、海膽、三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚)、綠茶冷麵、壽司、海哲、牛𦟌、沙律吧、煙三文魚、芝士、火腿⋯⋯
🥢龍蝦爽口彈牙鮮甜
🥢麵包蟹只食蟹殼,橙色膏結實有口感,而灰色膏則軟而香
🥢赤蝦刺身超大隻、蝦味重兼creamy
🍽天婦羅:
蝦、紫薯、黃薯、甘荀、南瓜、矮瓜、芋頭
🥢蝦彈牙爽口、黃薯香甜、南瓜又香又腍
🍽熱盤: 燒羊脾、肉眼扒、片皮鴨、燒味、印度薄餅、咖哩龍蝦箝、咖哩炒蟹、琵琶豆腐、西班牙炒飯、蒸燒賣、蒸菜餃、蒸帶子、冬蔭公海鮮⋯⋯
🥢燒羊脾又腍又羶
🥢咖哩炒蟹啖啖肉兼咖哩香
🍽鐵板燒: 鵝肝多士、牛仔骨、雞軟骨、牛舌、冬菇、雞脾菇、茄子、脆肉瓜、三文魚、蝦
🥢鵝肝多士嘅鵝肝面層香脆,內裡充足油香肝味濃厚
🍽粥及麵:車仔麵
🍽湯:冬蟲草杞子燉雞 🥢真材實料,雞湯香濃
🍽甜品: 班戟、窩夫、Mövenpick雪糕、豆腐花、朱古力蛋糕、焦糖燉蛋、白酒啫喱、芝士蛋糕、朱古力噴泉、迷你馬卡龍、朱古力心太軟、迷你蛋撻、迷你栗子撻、芒果拿破崙Tiramisu⋯⋯
🥢焦糖燉蛋又香又滑、芝士蛋糕軟心芝味濃、迷你栗子撻栗子味十足
八人共消費:$3720