2020-09-14 342 views
🇭🇰紅星餐廳 (北角)北角健康村2期UG10號舖星期一至日 7:30-22:30香煎挪威鮮三文魚蜜糖芥末籽忌廉汁 配炸薯角HKD 140 +10%煎珍寶帶子黑松露醬鮮菇忌廉天使麵HKD 140 +10%味道: 8️⃣環境: 8️⃣性價比:8️⃣推介度:8️⃣-晚餐包蕃茄雜菜湯🥣同意大利香草麵包🍞蕃茄雜菜湯有好多蔬菜🥕好鮮甜同蕃茄🍅夠濃味😍意大利香草麵包好實在唔係好多空氣嘅麵包👍🏻配埋佢嘅橄欖油同黑醋食好開胃💯黑醋質感唔會好稀亦唔會好杰💕夠酸又食到淡淡香甜嘅果香味😋🐟香煎挪威鮮三文魚蜜糖芥末籽忌廉汁 配炸薯角三文魚好大塊煎得好夠熱♨️蜜糖芥末籽忌廉汁同三文魚都夾🆗但我覺得整體調味淡左少少三文魚嘅表面夠味但係入邊就比較淡😐三文魚下面嘅蒜蓉炒菠菜好嫩好香蒜蓉味😋幾特別好似好少餐廳會用菠菜墊底🤔但佢嘅炸薯角炸得唔夠似煎薯角多啲好失望😭🍝煎珍寶帶子黑松露醬鮮菇忌廉天使麵天使麵份量好足帶子有3-4粒🤩一望已經見到好多黑松露同蘑菇粒🍄食落超香黑松露味同忌廉嘅醬汁好夾😋每啖嘅天使麵都係滿滿嘅黑松露同忌廉😭唔捨得咁快食完🤣餐飲嘅鮮橙茶🍊同埋檸檬茶🍋嘅生果片係會分開上, 自己再加落杯茶度🍵呢間餐廳嘅定價唔係話好平亦都唔係好
🇭🇰
紅星餐廳 (北角)
北角健康村2期UG10號舖

推介度:8️⃣
晚餐包蕃茄雜菜湯🥣同意大利香草麵包🍞

🐟香煎挪威鮮三文魚蜜糖芥末籽忌廉汁 配炸薯角

🍝煎珍寶帶子黑松露醬鮮菇忌廉天使麵

呢間餐廳嘅定價唔係話好平亦都唔係好貴, 但佢食物嘅質素同份量對得住佢嘅價錢,都推介大家試下☺️❣️
#香港#hongkong#北角#northpoint#三文魚#salmon#帶子#scallop#黑松露#truffles#天使麵#angelhair
#foodie#食#foodaholic#吃貨#hungry#飢餓 #hungry_dieary#2020