2020-03-28
唔係睇其他food blogger介紹都唔知港島東都有間日式燒肉店 除左係黃店之外 CP值仲好高添💯💛店鋪採用QR code落單 食物飲料清楚分類 簡單易用 肉類多至牛豬羊雞海鮮都有 我地基本上揀左全部都係牛🤤每款都可以揀調味 牛肉睇落顏色同脂肪紋路都幾靚🥩而且一碟既份量都唔少 埋單兩個人$400有找已經夠飽😋.•厚切牛舌芯 $78識食一定係食厚切!燒完之後一啲都唔韌唔乾 啖啖都係牛既甘香🤤無任何調味 淨係點鹽食已經可以送兩啖飯•草飼牛護心肉 $72一向食燒肉都會揀護心肉 即係牛既橫隔膜既肉 切成薄片既護心肉牛香味依然重 唔會比汁燒既調味搶左 由於係薄切 燒既時間唔洗好耐已經食得•黑毛牛小牛排 $88筋既部分較多 加上切得有少少厚度 好有咬勁 燒完都好有肉汁 同樣係好重牛香•燒活鱔 $38燒鱔既時間相對要耐少少 因為要燒到燶燶地先逼到啲油出黎同夠香 燒完之後塊皮會好脆 肉淋而又不失魚香•紫菜牛肉汁飯 $24牛肉汁量略少 勝在夠大碗 加多$4仲有隻溫泉蛋添🥚•Sapporo生啤 $48 做緊買一送一🍻唔知會做到幾時 一杯都咁大杯勁抵飲.✨最好book左位先 平日黎都要排隊 加上而家入座率
•厚切牛舌芯 $78
•紫菜牛肉汁飯 $24
牛肉汁量略少 勝在夠大碗 加多$4仲有隻溫泉蛋添🥚
•Sapporo生啤 $48
做緊買一送一🍻唔知會做到幾時 一杯都咁大杯勁抵飲
✨最好book左位先 平日黎都要排隊 加上而家入座率減半😟老闆同店員都好有禮貌 仲叫我地多啲叫朋友黎食 小編絕對會再幫襯 希望所有黃店都捱過呢段時間😣