2015-05-12 2464 views
呢排唔知做咩日日都好想食拉麵, 見班朋友又有興趣, 大家都揀左試下神虎拉麵!!我地約左7點等, 我同男友早到左, 就同定侍應講定先, 因為舖位好細, 得一張大枱, 但又要齊人先入得, 佢就話盡量HOLD張枱俾我地我地都揀定野食先: (侍應姐姐都好好咁俾定我地睇)我地約左7個人, 有5個準時到, 佢都俾我地入去坐左先一坐低我同男友即8填左先, 因為太餓了, 其他朋友唔係好睇得明張紙, 侍應姐姐都好好咁俾慢慢解釋同介紹先上既係煎餃子, 其實佢煎緊未上時, 我已經聞到一陣陣既餃子香味飄埋黎, 餃子餡唔算太多, 但勝在皮薄餡靚佢既拉麵其實唔多款, 不過如果分量去分類, 佢有普通SIZE 同埋大SIZE (特選), 其實你揀左普通SIZE之後都可以按自己喜好逐款去加配料, 如果驚唔夠飽/ 試多D配料, 就可以$50揀特選 (可參考MENU的右下角)好多既拉麵店都會俾你揀下硬度果D, 呢度有樣我幾鍾意既係你可以叫司傅幫你決定, 唔洗左諗右諗啦先講講我揀既黑虎特選拉麵, 我自己就好鍾意佢個黑蒜味, 個湯底就好香濃, 我揀既係特選, 即係追加所有配料, 不過坦白講, 一個女仔食特選真係食唔晒, 建議女
我地都揀定野食先: (侍應姐姐都好好咁俾定我地睇)
我地約左7個人, 有5個準時到, 佢都俾我地入去坐左先

先上既係

先講講我揀既
黑虎特選拉麵, 我自己就好鍾意佢個黑蒜味, 個湯底就好香濃, 我揀既係特選, 即係追加所有配料, 不過坦白講, 一個女仔食特選真係食唔晒, 建議女仔揀配料加而唔好叫特選
黑虎特選拉麵
下面呢個都係
黑虎拉麵, 我自己試過, 味道一樣, 只係份量少D
黑虎拉麵
我既特選係包埋隻
溏心蛋, 呢隻蛋係我係HK既拉麵舖食到覺得算唔錯既溏心蛋, 佢D蛋汁真係會流出黎, 真係超級香!!! 一定要試!!
溏心蛋
男友揀既係
赤虎特選拉麵, 我揀左少少, 覺得幾香, 食落同黑虎好唔同
赤虎特選拉麵
普通版:
赤虎拉麵
神虎拉麵, 我就冇試, 唔知好唔好味
神虎拉麵
佢地有款任加既配料, 係醃制過既芽菜, 朋友們食晒人地成兜, 侍應姐姐好快手就REFILL!
雖然迫迫地, 不過招呼幾好

個麵好似唔係好多, 但我地每個食飽之後兩個鐘都落唔到隔.....大家都有個感覺係因為個湯太膩, 所以覺得好飽
坦白講, 你話勁好味就未到既, 不過覺得個整體感覺係幾唔錯, 可以一試

Other Info. : 冷氣唔係好夠, 一路食一路流汗 大慨7:30PM出面就排晒隊,要食建議係6:30-7:00PM前要到
2015-05-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
黑虎特選拉麵
黑虎拉麵