2017-10-15 302 views
前幾日約左個舊朋友食飯, 想食D 特別D O既野, 唔使次次都係日式或者西式咁就不如試下新彊菜啦! 係香港住咁耐都唔知原來香港有新彊菜食今次做足準備, 知道天后開左間新彊菜, 個老闆娘仲係識廣東話O既新彊人TIM, 一定夠哂正宗!!雖然餐牌入面有廣東菜, 川菜之類,睇落都好吸引, 但今次我地只FOCUS 係新彊菜到!之前上網睇到, 哩間餐廳D 野食好大碟, 非常O岩一大班人食, 為免"眼闊肚窄" 我地都係唔敢嗌咁多!首先我地就嗌左個OFF MENU O既新彊手工羊肉餡餅果然名不虛傳! 每個餡餅非常飽滿, 細食小小O既人可能一個餅已經會飽!餅皮卜卜脆, 個餡多,食落又唔會乾, 夠羊肉味,又有獨特O既香草味, 食左兩個都仲想食落去!朋友話難得食新彊菜館想試個羊肉串, 咁就嗌左4串  個羊肉串都係非常大份!羊肉粒唔韌, 又有孜然香味, 烤到脆脆地, 比我想像中更好食完小食之後就上埋個主食, 嗌左個新彊手工拌麵 (小辣)餐牌入面個手工拌麵已經夠吸引, 點知現實比理想更加好!除左一貫大碟之外, 配料好厚咁鋪左係D 手工麵上面, D 汁又唔會多到浸哂個麵手工麵果然係手工麵, 非常煙韌!! 配料亦都

首先我地就嗌左個OFF MENU O既新彊手工羊肉餡餅
新彊手工羊肉餡餅

朋友話難得食新彊菜館想試個羊肉串, 咁就嗌左4串
烤羊肉串 (4串)
個羊肉串都係非常大份!

羊肉粒唔韌, 又有孜然香味, 烤到脆脆地, 比我想像中更好

食完小食之後就上埋個主食, 嗌左個新彊手工拌麵 (小辣)
新彊手工拌麵
餐牌入面個手工拌麵已經夠吸引, 點知現實比理想更加好!

手工麵果然係手工麵, 非常煙韌!!
配料亦都非常豐富, 羊肉粒又淋又有肉味,
口感豐富, 辣辣地, 幾過癮!

聽講新彊羊肉手抓飯,係當地最地道O既菜式, 可惜今次試唔到, 下次再黎一定要試埋佢!
$146.5 (Dinner)
新彊手工羊肉餡餅
烤羊肉串 (4串)
新彊手工拌麵