2015-11-28 541 views
記得上次係灣仔食過金記, 今次因為朋友就住在附近, 佢又帶我去食金記先知西營盤都有一間。今次朋友介紹, 豬潤通粉!!!我本身係好少食豬潤, 怕豬臊味, 金記落左少少薑絲去去豬臊味, 味道好好多, 而且質地爽脆, 我真係可以食得晒啊!!!!!!!港式下午茶當然要order個西多士啦~~~熱騰騰的上台, 塊牛油已經溶可以塗抹了, 我切開12塊, 內有滿滿的花生醬, 咁先夠足料架嘛!!!!! 食得我好滿足呀!!!!!「和尚跳海」上次就已經飲過, 不過上次係落糖似腐竹蛋糖水既味, 今次就落鹽就真的似返配鹽點!!所以我建議大家落鹽會更好!!!!
豬潤通粉
今次朋友介紹, 豬潤通粉!!!
西多士
港式下午茶當然要order個西多士啦~~~
「和尚跳海」加鹽
2015-11-25
$50 (Tea)
豬潤通粉
「和尚跳海」加鹽