2006-04-06 7 views
新既南亞餐廳係老店結業之後再係禮頓道開張。新店既裝修以白色為主,感覺幾舒服,而且比舊店闊落好多。服務亦好左好多,無晒黑口黑面既阿叔,而招呼我地既亞姐都好好禮貌、好有笑容同服務都非常週到,都好耐無見過咁真誠既服務羅。至於食物方面,我地叫左個海南雞飯同咖啡牛腩飯。兩個賣相都不差。海南雞飯-似港式既白切雞多,有骨,雞肉唔夠"林",而且好肥好多油。飯就都唔係好油,但係就唔夠香。而且醬油都唔正宗都無黑醬。所以就話似白切雞多過海南雞飯。至於咖啡牛腩飯,牛腩幾"林",但係就食唔到咖喱既香辣味道,係非常港式既咖哩。食物同以前舊店差唔多,不過如果來呢到食既人都唔應該要求正宗既東南亞食品,感覺同亞爸亞媽來佢地會好鐘意。而且呢到服務真係好好,雖然對食物有d失望,但因為佢地既服務咁好都會再來。