2017-08-10 559 views
通常去聯和墟就係去食豬手米朋友話嗰度附近有間食拉麵幾好所以就揸車過去食但係諗起好多拉麵店都收下晝所以特登打個電話去確認有冇得食先去到見到佢真係寫會不定期休息 所以一定要打電話第一次食緊係食招牌面啦我地二人要左一碗爵士拉麵醬油湯底 小碗同一碗爵士拉麵味增湯底 中碗餸嘅份量係幾多下肥牛肥瘦適中 香牛味 唔韌 但有咬口叉燒係比較厚切的,但又硬又鞋好似煲完湯啲豬肉咁隻蛋唔算溏心 過左D火 蛋白已經幾乎熟晒蛋黃邊都熟晒雜錦係普通嘅雪藏蟹柳 同罐頭粟米塊紫菜成塊浸晒喺水裏面 面目全非 都唔認得佢係一塊紫菜 麵係少少偏硬 幾煙韌 不錯的醬油湯底係幾清嘅 唔太咸 唔油 冇味精味增湯底幾香 飲得出係淆出來嘅湯但唔油膩 飲得多都唔覺滯小碗面嘅份量真係幾少 但爵士拉麵D餸好多, 所以都好飽但如果叫其他一個餸可能小碗會唔夠食但感覺呢間野唔係好傳統日本 其實都幾港式坐吧枱可以睇到廚房裏面響日本食店唔會見到個廚房立立亂同埋個blue girl 嘅stand 再加杯暖茶(見圖)真係幾似茶餐廳如果住附近有時去食下午餐都可以但如果特登揸車去食佢 好似唔太值得
通常去聯和墟就係去食豬手米

我地二人要左一碗爵士拉麵醬油湯底 小碗
同一碗爵士拉麵味增湯底 中碗

餸嘅份量係幾多下
肥牛肥瘦適中 香牛味 唔韌 但有咬口
叉燒係比較厚切的,但又硬又鞋
好似煲完湯啲豬肉咁

但唔油膩 飲得多都唔覺滯

但感覺呢間野唔係好傳統日本 其實都幾港式
坐吧枱可以睇到廚房裏面
響日本食店唔會見到個廚房立立亂
同埋個blue girl 嘅stand 再加杯暖茶(見圖)
真係幾似茶餐廳

如果住附近有時去食下午餐都可以
但如果特登揸車去食佢 好似唔太值得
2017-08-05
$100 (Lunch)