2006-01-06 30 views
第一次o黎呢間日本餐廳試下.. 看看menu... 大部份食物都好平.. 於是2個人叫了:1. 半磅三文魚刺身($36): 有成15 塊..都幾多... 但係一食落去冇咩三文魚味.. 唔太新鮮.. 但係所謂"份量多價錢平".. 仲想點o丫? 2. 鰻魚壽司($6): 塊鰻魚係細到差d 睇唔到.. 冇味.. 冇鰻魚汁.. 而飯細之後好硬.. 一d 都唔好味3. 帶子壽司($6): 細size.. 唔新鮮, 冇帶子味4. 牛肉薄燒($18): 呢個好味呀.. 有4 塊牛肉, 佢裡面係包住d 蔥, 加埋d 汁好惹味5. 鐵版多春魚($8): 有4條, 好味呀都.. 不過要趁熱食.. 如果唔係就腥喇6. 汁煮三文魚頭($18): 呢個好抵食.. 其他日本餐廳都未試過咁平.. 但係份量真係做足(應該都有一個魚頭).. 佢個汁酸酸地.. 咸咸地.. 個魚頭d 肉好滑.. 最滿意之作..7. 鐵版魷魚鬚($18): 都幾多條呀.. d 魷魚好好咬口.. 彈牙.. 佢加埋d 蒜片好香口入味..8. 金菇牛肉卷: 呢個麻麻地.. 好少金菇, 而牛肉都冇牛肉薄燒咁惹味總括o黎講, 我唔會再去呢度食壽司同刺

總括o黎講, 我唔會再去呢度食壽司刺身.. 因為又唔新鮮, 唔好味
但係反而佢d 鐵版燒幾好食.. 價錢平.. 就算2個人都可以試好多款.. =)