一早帶肥髀游水,先在泳池附近搵餐廳食早餐,揀咗呢間因爲係台式店,點知去到門口睇餐牌,全部早餐都係港式同西式,無台式食品,時間關係都入去,店內嘅裝修幾清新,綠色加彩色咕𠱸!去到間餐廳無客人,得一個肥男店員,問咗只提供早餐,其他餐牌上台式食品飲品都無!落單後男店員就去煮食!等待期間,陸續有廚師同店員返工,就開始咗粗口橫飛嘅狀況,兩個廚師不停傾偈,對話中粗口佔據率極高(講真粗口仲多過內容)而佢哋間中出來搵個男店員傾偈,3個人都勁粗口,呢啲粗口配菜真係頂不順,仲要有肥髀在,又唔係去大排檔,佢哋在廚房講我無得計較(雖然無隔音,完全聽晒佢哋講乜,始終唔係客人會入嘅地方)但在大堂都肆無忌憚咁粗口對答,好唔尊重自己同客人!😡薄牛扒歐陸早餐($38)煎牛扒無牛味,好柴好乾有筋,多士烘過但放淋咗了,唔脆略韌,炒蛋偏老,腸仔煎好應該放咗陣,皮已經雛晒,鹹味正常,茄汁豆無碗另上(全日早餐有)味道正常,但所有野都好油膩(即每樣食材都比油包住)熱豆漿($8)明明我都係叫豆漿,佢呢張單又收我$8,肥髀個餐收$3,完全唔合理,熱嘅仲貴過凍嘅?雖然比凍飲一樣嘅份量,但勁甜,飲唔到豆味,只有甜味,飲咗1/3已頂唔順(真係

薄牛扒歐陸早餐

熱豆漿

熱豆漿($8)明明我都係叫豆漿,佢呢張單又收我$8,肥髀個餐收$3,完全唔合理,熱嘅仲貴過凍嘅?雖然比凍飲一樣嘅份量,但勁甜,飲唔到豆味,只有甜味,飲咗1/3已頂唔順(真係好少會難飲到飲唔晒杯豆漿)難飲
全日早餐

全日早餐($65)肥髀食,份量真係大份,仲要多碗火腿通粉,賣相ok,但啲食材就好似將餐廳有嘅材料攞晒出來晒冷,因為仿鮑片都有(肥髀仲以為係菇片)佢食咗2/3就話啲食物好油膩食唔落!(咁應該所有野都重油)
凍豆漿

有機凍豆漿($3)肥髀飲

肥男店員唔計同廚師講粗口,招呼上係斯文有禮,不過招呼技巧就粗糙啲,好似我哋兩個份餐都要用刀,但只得一把刀在枱面籃仔,佢發現到,在一個紙箱內取出一把濕淋淋嘅餐刀比我,同我講唔好意思剛剛洗好,咁正常我預期係,佢咪攞張紙巾在我面前抹乾先比我,而唔係直接比把濕到滴水嘅刀客人自己抹!😑另一個女店員在食緊中間返工,無講粗口,我走時佢收錢,斯文有禮!

附帶門口有掛透明膠簾阻隔冷氣,但塊簾長得滯拖晒地,門口又有一級,真係好易kick跌人!危險

食物已經唔好味,再加粗口配菜!頂唔順!無下次!

2018-07-22
$57 (Breakfast)